Saturday, 13 November 2010

STORMREADERS NETWORK SDN BHD
 
Membina Masyarakat Berilmu , Beriman, Beramal dan Berharta
 
Pengenalan
 
Stormreaders Network Sdn Bhd memasarkan produk produknya yang berbentuk bahan-bahan ilmiah yang bermanfaat melalui Program Gabungan Pemasaran Berbilang Tingkat (MLM Affiliate Program), Program ini secara tak langsung akan menggalakkan pertumbuhan usahawan melalui Perniagaan secara on line dan rangkaian.
 
Menjadi Ahli
 
Keahlian boleh diperolehi melalui pendaftaran dengan Yuran Keahlian sebanyak RM90.00 sahaja.
 
Dengan Keahlian ini ahli akan memiliki;
 
1. Kad Keahlian = RM30.00 (tahunan)
    Insuran Takaful = RM30,000.00
    Khairat Kematian = RM3,000.00
2.    Sistem E-NET dan Laman web E-Store peribadi (kedai buku on line) = RM30.00(Tahunan)
3.    Kit Permulaan Perniagaan = RM30.00

Untuk menjadi Pengedar, ahli perlu membuat pembelian peribadi produk(buku) di E-NET system ahli dan mengumpul nilai mata sehingga 100cp(RM300) dan baru lah melayakkan diri untuk menaja ahli dan Pengedar baru seterusnya membina rangkaiannya(networking) sendiri.
 
 
·         Berikut adalah jenis-jenis pendapatan yang boleh diperolehi daripada bisnes ini...

1. 20% jualan e-store
2. 10% overriding..jualan e-store tajaan
3. 5% perkongsian GOSV Bulanan
4. 15% nilaimata(cp) jualan peribadi
5. 15% nilaimata(cp) jualan kumpulan
6.  3% perkongsian GNSV bulanan
7. 15% nilaimata (cp) jualan bulanan-kepimpinan
8. 3% perkongsian GNSV bulanan-kepimpinan
9. 2% tabung umrah/perlancongan-kepimpinan

·          
Pendapatan Melalui E-STORE ( Laman web Kedai buku Peribadi)

1)Komisyen jualan( 20% drpd jualan)
* Ahli dan Pengedar dapat komisyen ini
·          e-Store : merupakan kedai yang dimiliki oleh ahli/pengedar (www.stormreaders.net/nama-kedai). Laman ini boleh dilayari oleh sesiapa sahaja. Oleh itu, ahli/pengedar perlu mempromosikan e-Store mereka kepada para pelanggan yang mungkin terdiri daripada ahli keluarga, sahabat handai, rakan sekerja atau sesiapa sahaja. Memandangkan ahli/pengedar tidak menyimpan sebarang stok produk, maka semua penghantaran tempahan produk yang berlaku di e-Store ahli akan diuruskan oleh STORM sejurus pembayaran disahkan. Ahli juga boleh membuat promosi secara offline dengan "menjaja" katalog kepada kenalan dan seterusnya membuat tempahan di e-store sendiri untuk penuhi permintaan pelanggan.
Pendapatan pertama dari e-store : Dengan jualan yang berlaku di atas usaha ahli mempromosikan e-Store milik mereka atau membuat jualan secara offline ini, syarikat akan memberi komisyen sebanyak 20% daripada nilai setiap jualan yg berlaku di e-store mereka. Pengiraan komisyen ini adalah secara harian selagimana berlaku jualan di e-Store ahli.
Tindakan yang perlu dilakukan untuk jana pdptn ini : MEMBUAT JUALAN di e-store.

·         Contoh : Jual/Belian di E-Store RM100 pada 1hb, maka 2hb akan terima RM20 (20%) di kreditkan dalam e-wallet


2) Bonus Overriding 10% dari e-store tajaan sendiri (dengan syarat Pengedar dapat jualan/belian minima RM500 sebulan di E-STORE peribadi)
Untuk Yang Pengedar sahaja..sebab Pengedar boleh menaja dan sudah pasti ada downline yg di tajanya...(yang di taja sendiri sahaja)

kes study:-

saya (A) menaja direct 10 orang yang mana saya letak di bawah sesiapa2 pun selagi di bawah rangkaian saya...pada bulan Mac ni...saya membuat jualan di e-store saya samaada secara online atau offline sebanyak rm500 dan
10 orang yg saya taja direct td membuat juga jualan sebanyak rm500 seorang

pengiraan bonus ini ialah:-

1.Income saya (RM500 x 20%=RM100)...yg ni komisyen 20% td
2.Income daripada 10 downline saya yg saya taja direct
10orang x RM500=RM5,000
RM5,000 x 10%=RM500

so jumlah income saya bulan tersebut ialah RM100+RM500=RM600


·         Pendapatan ketiga dari e-store Peribadi : Bonus Perkongsian 5% GOSV (Global Online Sales Volume) bulanan. Setiap bulan, syarikat akan jumlahkan keseluruhan jualan KESEMUA e-store yg ada dalam Storm. Daripada jumlah itu, syarikat akan provide 5% daripadanya untuk dibahagikan kepada e-store yg layak mengikut share masing2 : siapa hit jualan

1K = dapat 1 share,
2K = dapat 3 share
3K = dapat 6 share
4K = dapat 10 share
5k = dapat 15 share

Siapa buat sales banyak, dia dapat share banyak.

Contoh: Pada bulan Mac, daripada kesemua 2500 e-store yg ada dalam Stormreaders, terhasil jualan berjumlah 100K.

maka GOSV = 100K

Syarikat akan provide 5% dari 100K = 5K. 5K ini akan dibahagikan kepada pemilik e-store yg layak mengiikut share masing2.

Contoh : daripada 2500 e-store tadi, cuma ada 50 e-store yg hit jualan 1K... yg lain tak hit. maka jumlah share yang ada ialah 50 share (sebab masing2 tadi hit 1K, maka masing2 dapat 1 share)

jadi nilai satu share akan jatuh RM5000/50 share = RM100 setiap share
jadi 50 e-store tadi masing2 akan dapat RM100...

Tindakan yang perlu dibuat untuk jana pdptn ini : MEMBUAT JUALAN minima RM1000


PENDAPATAN SETERUSNYA ADALAH PENDAPATAN MELALUI RANGKAIAN (E-NET SYSTEM)
·         Hanya Pengedar sahaja Yang layak
·        

e-Net : merupakan laman rasmi ahli. Laman ini hanya boleh dilayari oleh penama sahaja (ada password dan e-wallet). Di e-Net, Pengedar boleh menjana pendapatan secara agresif dengan membina sekurang-kurangnya 3 kumpulan RANGKAIAN. Sebelum boleh membina rangkaian dengan memperkenalkan (Sponsor/menaja) "AHLI BARU" baru, ahli perlu terlebih dahulu maju tahap "Pengedar" dengan mengumpul mata sebanyak 100CP (Commission Point). Mata 100CP(RM300) ini boleh diperolehi dengan membuat tempahan produk melalui e-Net.

1.Komisen Penajaan (Jualan Peribadi) : Setiap nilai mata (100cp) yang dijana oleh Pengedar baru yang ditaja, Pengedar akan menerima "Komisyen Jualan Peribadi" sebanyak 15% (RM15)daripada nilai mata (100cp) yang dijana. Pengedar boleh memperkenalkan atau menaja seberapa ramai Ahli Baru selagi mampu.

2.Bonus Gabungan(Pairing)rangkaian di e-net : Apabila Pengedar membina 3 rangkaian (downline), setiap 300cp yang dijana secara rata dari 3 rangkaian (100:100:100) = 300cp, ahli akan menerima "Bonus Jualan Kumpulan" sebanyak 15% daripada nilai mata 300cp tadi. Pengiraan bonus ini adalah secara harian selagimana terjana CP hasil daripada tempahan produk melalui e-Net oleh Ahli di bawah rangkaian anda. Mana-mana CP yang tiada gabungan akan di carry forward ke hari seterusnya untuk menunggu gabungan dari penjanaan CP yang baru. Maksimum CP yang dibayar untuk tempoh satu minggu adalah 30,000CP (10000:10000:10000) yg membawa kepada potential income RM4,500 seminggu.
·          
·         Untuk melayakkan Pengedar mendapat Bonus gabungan 3 rangkaian minima RM45.00 sehingga RM4.500.00  seminggu, Pengedar perlu membuat jualan bulanan(maintenance)bernilai 20cp (RM60) di E-NET system peribadi.
·         Mana-mana Pengedar yang berjaya mencapai jumlah "Bonus Jualan Kumpulan" (gabungan) terkumpul sebanyak RM4500, ahli akan maju ke pangkat "Pengarah". Untuk pangkat Pengarah ini pula ada TAMBAHAN 4 pendapatan lain iaitu perkongsian GNRSV mingguan 3%, bonus kesetiaan bulanan kumpulan, perkongsian TUNAI 3% GNMSV bulanan dan perkongsian tabung umrah 2% GNMSV bulanan. Semua pendapatan pada peringkat ini adalah secara AUTOMATIK apabila ahli berjaya membina dan membimbing rangkaiannya.
 
Untuk Penerangan dan Maklumat yang lebih jelas dan terperinci sila hubungi saya 0142603870, insyaAllah saya cuba membantu yg mana termampu... segala ilmu dan pengalaman saya cuba kongsikan bersama...

Selamat BERNIAGA..... Sampaikan daripadaku olehmu, walau sepotong ayat. ( hadis Riwayat Bukhari & Muslim)

MOBILE STOKIST
Bermula 1hb Oktober 2010 STORMREADERS NETWORK memperkenalkan SISTEM  MOBILE STOKIST. Ianya diperkenalkan bagi menggantikan sistem 'consignment' yang diamalpakai sebelum ini. Ini bermakna selepas 1hb Oktober, sistem consigment telah dibatalkan sebaliknya penguatkuasaan sistem MOBILE STOKIST.

Tujuan sistem ini diperkenalkan adalah untuk memudahkan kepada anda  memiliki stok produk dan bakal menjimatkan kos penghantaran. Dengan ini ianya akan mempercepatkan produk sampai ke tangan client anda dengan kos yang lebih murah.

Kelayakan untuk menjadi STORMREADERS MOBILE STOKIST:
1. Anda adalah seorang wakil pengedar (Distibutor). Ahli biasa dimestikan up-gradekan dirinya menjadi Distributor terlebih dahulu.
2. Membayar fee keahlian tahunan sebanyak RM300
3. Belian produk minima RM1500 secara tunai dalam satu resit (pada hari yang sama - jika berlainan resit). Belian RM1500 itu  hanya dibuat  satu kali atau setahun sekali sahaja. Bukannya wajib dibuat setiap bulan.

KELEBIHAN MENJADI MOBILE STOKIST
1. Produk boleh ditukar ganti sekiranya anda tidak dapat menjualnya KECUALI Majalah SOLUSI. (Untuk pemulangankan pastikan ianya didalam keadaan baik dan berbalut kemas).
2. Nama, mobile dan laman web/blog anda akan tersenarai didalam iklan yang dibuat oleh pihak Syarikat termasuk di laman web rasmi syarikat.
3. Anda mendapat 2 kupon tiket kelayakan untuk cabutan Hadiah Bertuah Kempen Khas yang dianjurkan oleh Stormreaders Network Sdn Bhd. (Bermula 1hb Oktober 2010 sehingga 31hb Januari 2011 - Stormreaders Network melancarkan cabutan HADIAH UMRAH BERTUAH 2011. Sila lihat Note STORMREADERS: HADIAH UMRAH BERTUAH
4. Pembelian RM1500 boleh dibuat atas mana-mana akaun Distributor anda sahaja (Nama dan No KP yang sama).
5. Pembelian boleh dibuat samaada melalui E-Store ataupun E-Net Anda sendiri.

CONTOH CARA PERBELANJAAN RM1500
1.  Sekiranya anda memiliki dua akaun iaitu satu akaun Distributor (Akaun Pertama) dan satu lagi akaun Ahli (Akaun Kedua), maka anda hendaklah mengupgradekan akaun Ahli itu (Akaun Kedua) kepada akaun Distributor.
2. Maka anda buat pembelian melalui E-Net sebanyak 100CP (RM300++) bagi mengupgradekan akaun kedua itu.
3. Jadi secara pecahan perberlanjaan RM1500 itu adalah seperti dibawah berikut;
3.1 Akaun Pertama - Belian kat e-Store (RM500) dan belian kat e-Net 20CP (RM60+)
3.2 Akaun Kedua - Belian e-Store (RM640) dan e-Net (RM300++)

4. Sekiranya anda memiliki satu akaun saja, ianya tidak ada apa-apa masalah. Berbelanja kesemuanya RM1500  kat e-Store anda sahaja. Kecuali anda sudah ada network, berbelanja RM1440 kat e-Store dan RM60 kat e-Net Anda.

PERINGATAN:
Semua pembelian hendaklah dilapurkan. Borang Lapuran Pembelian ada terletak di http://www.stormreaders.com/

MOBILE STARTER KIT
Kesemua Stormreaders Mobile Stokist akan memiliki MOBILE STARTER KIT. Antara perkara yang bakal anda miliki adalah seperti berikut;
1. Satu banner Stormreaders Mobile Stokist yang lengkap dengan nama, mobile dan alamat website anda.
2.Car Stikers/Flyers
3.Iklan
4.Training.

PELUANG JANA PENDAPATAN
Setelah anda layak menjadi STORMREADERS MOBILE STOKIST, anda juga berpeluang menjana pendapatan tambahan. Caranya, anda sponsor Mobile Stokist yang baru, anda akan diberi imbuhan sebanyak RM100 per orang. Anda akan terima RM100 itu setelah Mobile Stokist yang anda sponsor itu telah mengikut TRAINING sebagai Mobile Stokist.

Yang BESTnya, anda boleh SPONSOR sesiapa saja Distributor yang anda kenal, walaupun dia  bukan dari downline anda.

 ==================================================================
 salam.....jika saya beli di e store dgn RM1500.00 utk jadi Mobile Stokis adakah saya layak juga dapat komisen 20%

Stormreader   :  lain-lain komisyen berjalan seperti biasa.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
salam...sekiranya saya membeli buku di Mobile stokis adakah saya layak juga dapat komisen 20% seperti yang sekarang ini bila kita beli di estore masing2....
Stormreader :
Baca Cara Perbelanjaan RM1500
. Kira anda sudah ada 2 akaun Distributor, U berbelanja di akaun 1 RM 500 dan Akaun 2 RM1000 . So u akan dapat komisyen dan juga overriding. So Modal sebenarnya adalah RM1100 sahaja. Untungnya Woow..kira sendiri
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
maksud saya mcm ni ...saya tidak menjadi mobile stokis ...tapi saya beli buku di mobile stokis di jb yg telah di lantik oleh syarikat adakah saya layak juga dapat komisen 20% spt saya beli di e store saya juga.....
kalau kite beli kat e-store org lain, si empunya dirilah yang dapat 20% tu. Kita tentulah melepas...kos melepas (teringat masa belajo ekonomi dulu2) just gurau...
 
 
tak sabar nak dgr tntg mobile stokist ni.. tapi napa ada yuran lak rm300?
Ada dapat mobile stater kit termasuk iklan, banner, flyers, training dan komisyen
 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
1. Hadiah cabutan Hadiah Bertuah UMRAH terbuka kepada semua ahli STORMREADERS.
2. Kiraan sah bermula dari jualan bulanan, 1hb Oktober 2010 sehingga 31hb Januari 2011.
3. Setiap ahli yang membuat jualan dalam bulan-bulan tersebut akan mendapat sekeping kupon tiket kelayakan untuk cabutan HADIAH UMRAH BERTUAH itu.
4. Kelayakan tersebut dibahagikan kepada 3 kategori iaitu Ahli Biasa, Mobile Stokist dan perlantikan wakil pengedar (distributor) yang baru.

Sponsor 4 pengedar baru dalam masa sebulan akan dapat 2 kupon tiket kelayakan untuk cabutan HADIAH UMRAH BERTUAH 2011.

5. Peserta yang layak yang berUMRAH antara bulan Feb-Mac 2011.
6. Jumlah peserta yang layak akan ditentukan oleh juri. Keputusan juri pemulihan adalah muktamad.

No comments:

Post a Comment

Total Pageviews