Monday, 9 May 2011

Welcome to MyStormKids.com™

Welcome to MyStormKids.com™
PDF Print E-mail


http://www.mystormkids.com/Dalam suasana penggunaan internet yang semakin meluas di kalangan kanak-kanak seawal usia 4 tahun, adalah penting untuk mewujudkan satu laman web yang mampu menyampaikan ilmu dengan cara yang menyeronokkan di samping membantu dalam membimbing mereka ke arah pembentukan jati diri seorang Muslim yang sejati.
MyStormKids.com™ merupakan sebuah laman web portal yang diharapkan dapat menjadi satu medium pembelajaran luar kelas berasaskan konsep permainan dalam pembelajaran bercirikan islamik. Antara kandungan menarik yang boleh didapati adalah tatacara hidup sebagai seorang Muslim dalam segmen MyLife serta fakta-fakta menarik dan mengkagumkan dalam segmen Brainfood.

MyStormKids.com™ mempunyai 6 menu utama iaitu:
  1. 1. MyLife
  2. 2. Brainfood
  3. 3. Chillout
  4. 4. Gamespot
  5. 5. Buddies
  6. 6. Speakout
"Serta tambahan satu segmen istimewa iaitu Eduzone yang mengkhusus kepada pembelajaran secara formal berpandukan kurikulum Kementerian Pelajaran Malaysia."
Sila klik disini untuk ke Portal MyStormKids.com
MyStormKids.com™ adalah sebuah web portal pendidikan-hiburan (edutainment) yang dibina khusus untuk kanak-kanak Muslim. Sesuai untuk semua kanak-kanak pra-tadika dan sekolah rendah. MyStormKids.com™ diperkenalkan bagi mewujudkan sebuah laman web yang mampu menyampaikan ilmu dengan cara yang menyeronokkan disamping membantu dalam membimbing mereka ke arah pembentukan jati diri seorang Muslim yang sejati.
MyStormKids.com™ juga boleh dianggap sebagai 'facebook untuk kanak-kanak' kerana mereka boleh berkomunikasi diantara kumpulan mereka, memuat-turun gambar dan banyak lagi yang menarik. Kandungan dan bahan pembelajaran akan sentiasa dikemaskini dari masa ke semasa.
Serta tambahan satu segmen istimewa iaitu Eduzone yang mengkhusus kepada pembelajaran secara formal berpandukan kurikulum Kementerian Pelajaran Malaysia.
MyStormkids.com boleh dilanggan melalui STORMREADERS NETWORK dengan harga RM300.00 setahun.Kod Produk = MMSP3001 - Mystormkids


Sekiranya pembelian dibuat di e-Net anda (Pejabat Online - Personal Shopping Cart), dan pembelian anda terus melayakkan diri menjadi PENGEDAR ( Bayaran Keahlian + MyStormKids.com™ => RM90 + RM300 = RM390 ), maka Direct Sponsor(Penajaan anda) berpeluang mendapat BONUS tambahan sebanyak RM30 (tidak termasuk bonus penajaan).
*Segala pertanyaan berkenaan MyStormKids.com™ dan bukti pembelian anda perlu juga E-mail kan kepada kami untuk dibuat semakan:MyStormKids.com™ dibahagikan kepada tujuh(7) kategori yang menarik;

Mylife
Menekankan Islam sebagai cara hidup. Ada beberapa panduan khususnya untuk kanak-kanak belajar cara bersolat, cara bertilawah, cara beradab, cara berakidah dan bahasa Arab.
Brainfood
Mengenai fakta-fakta sejarah Islam pada zaman terdahulu. Contohnya Ibnu Khaldun iaitu merupakan seorang tokoh yang memberi sumbangan dalam pemahaman Tamadun.
Chillout
Dalam bahagian mempunyai panduan tambahan antaranya, aktiviti berdoa, uji pengetahuan(teka-teki), mewarna, bercerita, belajar tulisan khat dan ruangan muat turun (wallpaper).
Gamespot
Ruangan permainan untuk kanak-kanak. Ruangan ‘gamespot’ dapat menguji minda kanak-kanak dengan bermain. Selain itu, mereka dapat belajar mengira, mengeja, mengetahui perkataan berlawan dan pelbagai lagi yang menarik.
Buddies
Ini adalah ruangan seperti facebook untuk kanak-kanak iaitu mereka boleh mencari kawan-kawan yang menyertai portal ini. Selain itu, kanak-kanak boleh menghantar surat, e-kad dan pengumuman(berita) kepada rakan mereka.Speakout
Adalah ‘chatting-room’ untuk kanak-kanak. Selain itu, mereka boleh berkongsi maklumat ataupun idea bersama kawan-kawan.
Eduzone
Merupakan segmen BONUS yang mengkhususkan kepada pembelajaran secara formal (termasuk latihan UPSR) berpandukan kurikulum Kementerian Pelajaran Malaysia.

No comments:

Post a Comment

Total Pageviews